10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ -AISHA HAUSER


Παρά τη θεολογική ποικιλομορφία μέσα στον Ενωτικό Οικουμενισμό, υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία συμφωνούμε και θεωρούμε ιερά στις κοινότητές μας. Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει 10 πράγματα που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για το τι πιστεύουν οι Ενωτικοί Οικουμενιστές και πώς προσπαθούμε να είμαστε στον κόσμο.



  1. ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ Η ΚΟΛΑΣΗ.  Δεν πιστεύουμε στην κόλαση ούτε σε κανένα είδος μεταθανάτιας αιώνιας τιμωρίας.

  2. ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ. Επιβεβαιώνουμε ότι κάθε άνθρωπος αξίζει την αγάπη.

  3. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ. Γνωρίζουμε ότι είμαστε διασυνδεδεμένοι με όλες τις άλλες μορφές ζωής και νοιαζόμαστε να φροντίζουμε αυτό το δίκτυο σχέσεων και σύνδεσης.

  4. Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΓΑΤΑ! Είμαστε άνθρωποι ερωτήσεων και περιέργειας. Η περιέργεια δεν σκοτώνει τις γάτες μας (ή τους ανθρώπους), τρέφει και διευρύνει τη φαντασία τους.

  5. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΗΡ ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑ. Πολλοί από τους θρησκευτικούς ηγέτες μας είναι ανοιχτά μέρος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

  6. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ. Πιστεύουμε και εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας πιο ίσης και δίκαιης κοινωνίας εδώ και τώρα.

  7. ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ. Είμαστε μια πλουραλιστική πίστη, επιβεβαιώνουμε όλες τις παραδόσεις σοφίας του κόσμου και δεν πιστεύουμε ότι καμία είναι καλύτερη από την άλλη.

  8. ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ. Δεν χρειάζεται να σωθεί η ψυχή σας, η ψυχή σας είναι ήδη θαυμάσια.

  9. Η ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΤΡΙΑΔΑ: ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. Είμαστε μια κοινότητα ανθρώπων που προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και πώς να επικεντρώνεσαι στην αγάπη και την απελευθέρωση.

  10. ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΜΟΝΙΑ, ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.   Επιβεβαιώνουμε την φροντίδα και την ενθάρρυνση της κοινότητας. Ο κόσμος είναι ένα χάος και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ.


Μετάφραση Μανώλη Καλομοίρη του άρθρου 10 things to know about Unitarian Universalism.


ΠΗΓΗ: https://www.questformeaning.org/quest-article/10-things-to-know-about-unitarian-universalism/

Για την ιστοσελίδα UUGREECE.GR


Είναι μια σελίδα παρουσίασης της φιλελεύθερης πνευματικότητας του Ουνιταριανισμού- Ουνιβερσαλισμού. Ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί : Ενωτικός Οικουμενισμός. Στα αγγλικά και διεθνώς είναι γνωστοί ως Unitarian Universalists ή απλώς Unitarians (στην Βρετανία, Ρουμανία, Αυστραλία κλπ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: uugreece@gmail.com